Časopis UFO

Dvojbe nema – Svemirci DOLAZE.
Svemir je beskrajno prostranstvo, opisujemo daleke zvijezde i galaksije, upoznajte ih, ukratko putujte s nama.
Časopis Dossier UFO donosi najnovije informacije o bliskim susretima širom svijeta, a u dijelu zapisa baca novo svjetlo na temeljna ufološka pitanja.Tajna nepoznatih letjelica nije razjašnjena, no učinjen je ogroman korak naprijed u rasvjetljavanju ovog fenomena.Naime, prema izjavama brojnih stručnjaka, kao i službenih predstavnika vlada i zrakoplovsta, dilema jesu li leteći tanjuri realnost,više ne postoji. Prema brojnim procjenama informacije su tempirane kao da žele postupno pripremiti svjetsku javnost na službene i javne kontakte sa svemirskom inteligencijom.
Časopis Dossier Ufo donosi zanimljive i najnovije podatke o bliskim susretima diljem svijeta posljednih godina, nudi moguće odgovore na otvorena pitanja i potiče na dublja razmišljanja.O čovjeku i njegovom mjestu u svemiru.Pri tom se oslanja u prvom redu na strane, a potom i domaće izvore.
Svemir je beskrajno prostranstvo, opisujemo daleke zvijezde i galaksije, upoznajte ih, ukratko putujte s nama.
Želimo vam ugodno čitanje i promišljanje, jer kako netko reče,razmišljajući o svemircima, razmišljamo u prvom redu o sebi.

Časopis Dossier UFO izlazi tromjesečno.

Cijena časopisa iznosi 20.00 kuna

ČASOPIS UFO BR.69


URNEBESNE ČINJENICE O ZVIJEZDAMA
Sigurno nećete samo sjediti i fokusirati se na svoju svakodnevicu, i ne razmišljati o svemiru, zar ne?
Zamislite da bakterija ispod nokta – koja je dovoljno pametna da zna sve o svijetu – ima prilično dobar uvid u povijest, ima pristup bezbrojnim informacijama o trenutačnim događajima, i preko noći izviri svojom glavom i pogleda svijet oko sebe. Ali… bakterija odlučuje sve to ignorirati, i svo svoje vrijeme biti opsjednuta onim što se događa ispod nokta. Svi bi bili začuđeni, ne bi li? A evo vas tu, potpuno ignorirate činjenicu da živite baš tako…


DESET IZNENAĐENJA NAŠEG SUNČEVOG SUSTAVA
Zbirka deset neočekivanih i intrigantnih činjenica o našem solarnom sustavu – našem Suncu i njegovoj planetarnoj obitelji za koje možda niste čuli
• Najtopliji planet nije onaj najbliži Suncu
• Pluton je manji od SAD-a
• George Lucas nije stručnjak za asteroidna polja
• Pomoću vode kao magme može se napraviti vulkan
• Rub solarnog sustava je tisuću puta dalje od Plutona
• Gotovo sve na Zemlji je od rijetkih elemenata
• Na Zemlji postoji kamenje s Marsa, a mi ih nismo donijeli
• Od svih planeta Jupiter ima najveći ocean
• Čak i stvarno mala tijela imaju mjesece
• Živimo unutar Sunca


KOMPLETIRANO KARTOGRAFIRANJE MLIJEČNE STAZE
24. veljače 2016. godine objavljeno je kako je završeno kartografiranje Mliječne staze u projektu APEX Teleskop, veliko istraživanje galaksije (ATLASGAL). Teleskop APEX je po prvi put submilimetarskim valnim dužinama kartografirao puno područje galaktičke ravnine vidljive iz južne polutke, i to u najsitnije detalje.


FENOMENALNO PLAVO NEBO I CRVENI LED NA POVRŠINI PLUTONA – DRUGI CRVENI PLANET
Na oduševljenje i divljenje znanstvenika, posljednja otkrića o Plutonu otkrivaju da on ima maglovito plavo nebo i brojne crvene dijelove vodenog leda. Zbog toga su mu već dali naziv Drugi Crveni planet. Svakim danom otkrivaju se nove spoznaje o ovom nebeskom tijelu…


NAJVIŠI VRH NA SATURNOVOM MJESECU TITANU
Titanov najviši vrh uzdiže se gotovo 3.350 metara u tmurno maglovito nebo Saturna, zaključak je koji se nameće nakon pregleda fotografije NASA-ine svemirske letjelice Cassini. Radarski podaci i snimke prikazuju vrh na 3.337 m visokoj planini na ekvatorijalnom pojasu. Mithrim Montes su najviše planine na Titanu.


PLANINSKE VRHOVE NA PLUTONU PREKRIVA LED OD METANA
Neki od Plutonovih zamrznutih vrhova su prekriveni ledom, ali je riječ o puno egzotičnijoj tvari nego što je slučaj sa planinama na Zemlji. Novo objavljeni snimci koje je snimila sonda New Horizons, tijekom povijesnog leta pored Plutona, prikazuju svijetli materijal na vrhu najviših planina u 420 kilometra dugom planinskom lancu u jugoistočnom dijelu tamnocrvene regije Cthulhu, koja je, inače, veća od Aljaske. Multispeckamera koja se nalazi na sondi New Horizons pokazuje kako je vjerojatno riječ o ledu od metana, kako su nedavno objavili znanstvenici.


PLUTONOV SJEVERNI POL ISPRESIJECAN DUGIM KANJONIMA
Niz kanjona vidi se na novo objavljenoj fotografiji Plutonovog sjevernog pola. Ova regija inače se zove Lowell Regio, a ime je dobila po Percival Lowellu, osnivaču Zvjezdarnice Arizona’s Lowell, i osobi koja je počela istraživanje koje je dovelo do otkrića Plutona 1930. godine, a kojeg je otkrio američki astronom Clyde Tombaugh. Nekoliko kanjona proteže se preko regije Lowell, a najširi mjeri oko 75 kilometara; manji paralelni kanjoni na istoku i zapadu su široki oko 10 kilometara.


PUKOTINE SKRIVAJU OCEAN?
Ukoliko je zaleđena površina Plutonovog divovskog mjeseca Charona ispresijecana pukotinama, analize pukotina mogle bi otkriti kako je njegova unutrašnjost dovoljno topla da se u njoj, ispod ledene kore, mogao održati podzemni ocean tekuće vode.


TAJANSTVENI POREDAK CRNIH RUPA
Znanstvenici sa Sveučilišta Cape Town i Western Cape u Južnoj Africi, otkrili su kako se sve super masivne crne rupe u dalekom svemiru vrte u istom smjeru – što je najvjerojatnije posljedica primordijalnog kolebanja, odnosno jačanja i slabljenja mase ranog svemira. Novost je otkriće – po prvi put – poredak “mlaznica” galaksija na većem prostoru svemira, koje je došlo nakon trogodišnjeg istraživanja radio valova u regiji ELAIS-N1 uz divovski metravalni radio teleskop (GMRT). Te mlaznice stvaraju crne rupe u centrima tih galaksija, i jedini uzrok postojanja ovakvog poretka je da se sve crne rupe vrte u istom smjeru, rekao je prof. Andrew Russ Taylor.


TRAGOM SOLI – POTRAGA ZA ŽIVOTOM NA MARSU MOGLA BI SE FOKUSIRATI NA NAJSUŠIM PODRUČJIMA
Ako je na Marsu ikad postojao život, njegovi posljednji tragovi nalaze se na vrlo slanom okruženju, pokazala su nova istraživanja. Ovo bi, prema riječima znanstvenika, mogla biti glavna uputa za buduća mjesta slijetanja rovera koji bi trebali pronaći trag prošlog ili sadašnjeg života na Crvenom planetu.


UDAR ASTEROIDA OSREDNJE VELIČINE MOŽE IZAZVATI MINI LEDENO DOBA NA ZEMLJI
Najnovije znanstveno istraživanje pokazuje kako bi pad osrednje velikog asteroida mogao dramatično promijeniti klimu na Zemlji, te otežati život ljudima širom svijeta.


JEDAN OD NAJČUDNIJIH OBJEKATA U SVEMIRU – Astronomi fascinirani planetom siročetom, koji nema sunca oko kojeg bi se vrtio.


MISTERIJ UBOJSTVA ASTEROIDA: RIJEŠEN
Asteroidi koji se približavaju Zemlji općenito umiru u dubinama svemira, a ne prilikom približavanja Suncu, kako se prije mislilo. To je zaključak novog istraživanja. Znanstvenici su proučili mogućnosti gotovo 9000 objekata te vrste, što su asteroidi i druga tijela koja dolaze na udaljenost od jedne trećine udaljenosti Zemlja-Sunce, da bi stvorili model NEO.


DRAMATIČNE AURORE SUPERNABOJA NA JUPITERU – Solarne oluje izazivaju zračenje aurora na Jupiteru koje su oko osam puta sjajnije od uobičajenih koje se pojavljuju na planetu i na stotine puta energetski snažnije od naših Zemaljskih sjevernih svjetala


ČUDOVIŠTE WRIGHT: OGROMNI LEDENI VULKAN NA PLUTONU


DIVOVSKI VULKAN TRESE JUPITEROV MJESEC IO


ASTROFIZIČARI OTKRILI TROSTRUKI ZVJEZDANI SUSTAV SA “VRUĆIM JUPITEROM”


BRITANSKI GRAD POD INVAZIJOM IZVANZEMALJACA
Jezivi zvukovi koji ubijaju jata ptica i zaustavljaju automobile zabrinjavaju stanovnike malog grada u Velikoj Britaniji. Nepoznata pojava zaustavlja njihove automobile, ubija ptice, plaši djecu. Sve je više priča o nepoznatim zvukovima, podrhtavanju, tragovima u poljima pa i izvanzemaljskim otmicama. Što se događa?

Cordell Hull
“Vidio sam izvanzemaljce u staklenim spremnicima”
Početkom prosinca 1999., u Centar za istraživanje UFO pojave stiglo je pismo kćeri velečasnog Turnera Hamiltona Holta:
“Htjela bih s vama podijeliti spoznaju koja je kao tajna čuvana u našoj obitelji još od Drugog svjetskog rata. Moj otac je bio nećak Cordella Hulla, državnog tajnika Franklina Roosevelta. Snip, moj otac, bio je mlad, briljantan i mudar čovjek, koji nam je priču ispričao kako se ne bi izgubila i kako bi zapamtili informaciju. Jednog dana kad je moj otac bio u Washingtonu, Cordell ga je odveo u podzemno postrojenje ispod glavne zgrade Capitola i pokazao mu nešto doista zapanjujuće: četiri staklena spremnika u kojima su bila nepoznata bića, te isto tako čudna letjelica.
Cordell je rekao kako se vlasti boje masovne panike ukoliko javnost dozna za ovo.


IZ PERA ALBERTA ROSALESA – HUMANOIDI
Zbog čega sam uvijek bio znatiželjan i zbog čega su me oduvijek privlačili paranormalni događaji, te čudni incidenti? Volio bih znati potpuni odgovor. Ali… sjećam se odrastanja u Santa Clara na Kubi… kao dijete sam doživio stvari na koje se sada mogu osvrnuti unatrag i reći kako “nisu bile uobičajene”


IZNAD NAŠEG KROVA
Par iz Illinoisa je 23. listopada 2006. godine promatrao UFO objekt kako leti točno iznad krova njihove kuće. Odmah su nazvali ufologa i opisali objekt kao široki trokut, koji im je doslovce preletio iznad glava. Objekt se nalazio na visini od otprilike 35 metara


RICHMOND UFO I SMRT PSA
Događaj se dogodio 9. lipnja 1966. u Richmondu, Virginia, a o njemu su pisale novine Richmond Times-Dispatch. Da sve nije vidio svojim očima, šerif okruga Henrico A.D. “Toby” Mathews, ne bi vjerovao da je sve to moguće.


RUSIJA: OTKRIVEN MUMIFICIRANI IZVANZEMALJAC
Iako otkriven još 1996. u Kyshtymu (Rusija), odnedavno je ponovno u prvom planu. Ufolozi koji se bave ovim slučajem napominju kako treba odbaciti uvjerenje da izvanzemaljci moraju biti naše visine. Mogu biti sitni poput kukaca. Ljudi će, kažu oni, jednog dana biti klonirani i kao takvi moći naseliti mjesta koja su obično izvan današnje vizije naseljivosti. Ipak, ukoliko se dogodi kakav incident, tko zna, eto nove civilizacije čudnih bića. “Život ne mari za to što mi mislimo da je vjerojatno ili ne”, rekao je Scott C. Waring


SLUČAJ CRESSY – Slučaj Cressy ostaje jedan od najpoznatijih UFO susreta u Tasmaniji.


UFO NAPAD NA OBITELJSKI AUTOMOBIL


UFO SUSRET TONY DODD-a


UFO UDES U MISSOURIJU 1941.


UFO UDES U PLANINAMA BERWYN


ČILE: HUMANOID U JUŽNOM ČILEU – ČUDNO I UZNEMIRUJUĆE!


KUBANSKI UFO


MRTVI IZVANZEMALJAC U BAZI FORT DIX

 

H&H Color Lab