Časopis UFO

Dvojbe nema – Svemirci DOLAZE.
Svemir je beskrajno prostranstvo, opisujemo daleke zvijezde i galaksije, upoznajte ih, ukratko putujte s nama.
Časopis Dossier UFO donosi najnovije informacije o bliskim susretima širom svijeta, a u dijelu zapisa baca novo svjetlo na temeljna ufološka pitanja.Tajna nepoznatih letjelica nije razjašnjena, no učinjen je ogroman korak naprijed u rasvjetljavanju ovog fenomena.Naime, prema izjavama brojnih stručnjaka, kao i službenih predstavnika vlada i zrakoplovsta, dilema jesu li leteći tanjuri realnost,više ne postoji. Prema brojnim procjenama informacije su tempirane kao da žele postupno pripremiti svjetsku javnost na službene i javne kontakte sa svemirskom inteligencijom.
Časopis Dossier Ufo donosi zanimljive i najnovije podatke o bliskim susretima diljem svijeta posljednih godina, nudi moguće odgovore na otvorena pitanja i potiče na dublja razmišljanja.O čovjeku i njegovom mjestu u svemiru.Pri tom se oslanja u prvom redu na strane, a potom i domaće izvore.
Svemir je beskrajno prostranstvo, opisujemo daleke zvijezde i galaksije, upoznajte ih, ukratko putujte s nama.
Želimo vam ugodno čitanje i promišljanje, jer kako netko reče,razmišljajući o svemircima, razmišljamo u prvom redu o sebi.

Časopis Dossier UFO izlazi tromjesečno.

Cijena časopisa iznosi 20.00 kuna

ČASOPIS UFO BR.64


MLIJEČNA STAZA UNIŠTAVA SVOJE PATULJASTE SUSJEDE Naša Mliječna staza nastavlja proždirati svoje manje susjede – patuljaste galaksije, tvrde istraživači i znanstvenici pod vodstvom astronoma Penn Statea. Pronađeni su dokazi stelarnog komadanja i raštrkanosti. “Naše istraživanje dalo je nevjerojatne dokaze da živimo u galaksiji koja neprekidno mijenja svoju strukturu, koja je kanibal i koja jede svoje manje susjede”, rekao je Donald Schneider, profesor astronomije i astrofizike te suradnik na istraživanju.


Mliječna staza… gdje su joj granice? Mliječna staza je, kako misle astronomi, puno veća, i dalje bijela, a dobili smo i adresu: Laniakea


ISTINA O PODVODNOJ IZVANZEMALJSKOJ BAZI ISPRED MALIBUA Malo manje od 6 milja ispred obale Point Dume u Malibuu, California, na dnu mora nalazi se neobična građevina otkrivena na temelju snimaka Google Eartha. Ovalni objekt sa golemim plosnatim krovom i nečim što izgleda kao stupovi ili kolone otkrivaju ulaz u tamniju unutrašnjost. Anomalija, da je sada tako nazovemo, se nalazi 2 tisuće stopa ispod površine mora i široka je tri milje…ali, što je to? Prema web stranici kalifornijske radio emisije “Fade to black” možda je upravo to sveti gral UFO-a, odnosno USO-a, koji ufolozi proučavaju već više od 40 godina.


MISTERIJA TRAJE Glasine koje govore o povezanosti slavnog znanstvenika Nikole Tesle sa UFO pojavom i dalje postoje Za neke je njegov život bio splet psiholoških problema i genijalnog uma, odnosno posljedica traume zbog smrti brata. Taj je šok poslužio kao okidač Teslinog uma, ali i ventil za aktivaciju ogromne energije.


TRAGOVI PORED JEZERA ANTEN Švedski je slučaj dugo vremena plijenio pozornost davnih sedamdesetih godina. Sve se dogodilo 30. kolovoza 1970. na obalama jezera Anten. Slučaj je klasificiran kao standardni slučaj druge vrste u kojem su ostali fizički tragovi nakon slijetanja nepoznate letjelice


CRNE RUPE SVE ŠTO NISTE ZNALI Crne rupe su divovska kozmička čudovišta, egzotični objekti čija je gravitacija toliko snažna da im ne može pobjeći ni svjetlost. Znanstvenici kažu kako postoji nekoliko vrsta crnih rupa, od stelarnih tijela male mase do supermasivnih zvijeri u srcu galaksija. Top ljestvica od deset najekstremnijih vrsta crnih rupa od kanibala do skitnice, nikoga neće ostaviti ravnodušnim


SPEKTAKULARNO SLIJETANJE 1981. je počela na isti način kako je završila 1980. – niz UFO susreta, i nije bilo dana bez medijskih napisa na tu temu. Nakon vala tijekom prosinca 1980., kad su u mnogim dijelovima Španjolske ljudi viđali izvanzemaljsku pojavu, tijekom noći 11. i 12. veljače nastavio se niz: novine “Pueblo” objavile su slijetanje UFO objekta u Fuentecénu (Burgos) i naveli su kako postoje svjedoci koji su vidjeli malog robota koji je izašao iz objekta. Fuentecén se, kako je pisano, nalazi nekih 17 kilometara od Aranda del Duero prema Valladolidu. Svjedoci su bili Luis Domínguez, njegova supruga i dijete. Susret se dogodio oko tri ujutro, a gospodin Domínguez je osobno ispričao sve za novine.


ŠPANJOLSKA: INCIDENT NA IMANJU ROGELIO : Tog proljetnog poslijepodneva, 19. ravnja 1976. godine, na Alcalá je sletio nepoznati objekt. Jedan ga je svjedok vidio na visini od dvije stotine metara, a drugi ga je vidio metar iznad tla, s udaljenosti od pedeset metara. Bio je u obliku jajeta, tamne boje i isparavao je dim.


ČAROLIJA MAŠTE – ILI PLANET ERRA? Godine 1984., Billy je putovao sa Quetzalom, vođom Zemaljske baze Plejadejaca, na Erru. Tamo je proveo tri dana učeći o ovoj naprednoj kulturi. Quetzal mu je objašnjavao kako se njihovo društvo razvilo u jedinstveno i harmonično, nakon tisuća godina borbi i ratova. Ipak, tko je Billy Meier? “Billy” Eduard Albert Meier, rođen je u Švicarskoj 1937., a tvrdio je da je u kontaktu sa izvanzemaljcima od svoje pete godine. Autor je mnogih kontroverznih fotografija s kojima je, kao dokazima, potkrijepio svoja iskustva. Navodno je duhovne i filozofske poruke dobivao od Plejadejaca ili Plejarena, kako ih neki nazivaju, a opisao ih je potpuno identičnim Zemljanima


BLISKI SUSRET TREĆE VRSTE U POLJSKOJ Mediji su 2003. pisali o bliskom susretu treće vrste koji se dogodio u Poljskoj u Szczecineku. Incident se dogodio 11. kolovoza, kad je Lech Chacinski vozio u jutarnjim satima, i iznenada ugledao tri neobična bića kako stoje uz cestu. Dva su nosila astronautske uniforme.


EGZOPLANETI – JOŠ UVIJEK VELIKA ZAGONETKA Većina planetarnih astronoma smatra kako exoplaneti nisu slični Zemlji nego Jupiteru ili Neptunu – plinovitim divovima. Manje od pet posto poznatih exoplaneta može se vidjeti kroz teleskope pa astronomi neprekidno razvijaju nove tehnike da bi ih pronašli.


Divovski planet sa 4 sunca Planeti sa četiri sunca na svom nebu mogli bi biti uobičajeniji nego što se do sada mislilo, pokazala su nova istraživanja. Astronomi su primijetili četvrtu zvijezdu u planetarnom sustavu 30 Ari, što ga čini planetom koji imaju četverostruki sunčev sustav. Već su detektirani exoplaneti sa dva i tri sunca.


Priča jedne žrtve Izvanzemaljska otmica ostala je duboko urezano iskustvo jedne žene koja godinama nakon nje ne može naći svoj mir. Dr. Carla Turner godinama proučava ovu pojavu i pokušava pomoći


Humanoidi iz Benacazóna (CE-3, 1976) Bizarno iskustvo Miguel Fernández Carrascoa trebalo bi imati privilegirano mjesto u povijesti europske ufologije: U noći 28. siječnja 1978., Miguel, tada 24 godišnjak odbacio je svoju djevojku dvadesetogodišnju Carmen Alvarado Sáenz do njene kuće. Bila je ponoć i on se vraćao kući iz Sanlúcar la Mayor u Benacazón, udaljen nekih 4 km. U bolnici Seville’s Hospital San Lázaro podvrgnut je pretragama jer je zadobio jake opekline i iritaciju očiju koja nastaje zbog izloženosti snažnoj svjetlosti.


DANSKI UFO SLUČAJ: Automobil je stao – i ni makac! Ovaj UFO slučaj dogodio se 1995. 29. rujna u blizini mjesta Vejle u Jutlandu u Danskoj. Dvadesetčetverogodišnjak je krenuo automobilom u posjet svojim roditeljima u Vejle u Jutland u Danskoj, i tom je prilikom doživio dramatično otkazivanje svojeg automobila u trenutku kad je UFO u obliku letećeg tanjura, sa sjajnim svjetlima lebdio iznad njegovog vozila. Objekt se našao samo tri metra iznad auta i vozač je mogao vidjeti kružne lampe sa njegove donje strane. Nakon kratkog vremena intenzitet svjetla se smanjio i objekt se polako udaljio i nestao. U tom je trenutku mladić uspio upaliti motor automobila…


PRVI MARATON NA MARSU: NASA-in Opportunity i njegov blizanac Spirit, koji su u siječnju 2004. sletjeli na Mars, imali su misiju koja je trebala trajati tri mjeseca. Prošle godine, Opportunity je oborio rekord sovjetskog mjesečevog rovera Lunokhod 2


MARS:CRVENI PLANET IZGUBIO JE GOLEMU KOČINU VODE Nove mape otkrivaju kako je Crveni planet jednom sadržavao goleme količine vode koje su prekrivale čak 20 posto planeta, tvrde istražitelji


SVIJET KONSPIRACIJE: Otmica Leah Haley KONTROLA UMA: PUNO OPASNIJA OD MALIH ZELENIH Leah Haley je osoba koja je doživjela vizije slične otmicama, neobična stanja svijesti i čula je nekakve glasove u glavi. Kada se to desilo bila je sama i bila je paralizirana, a kad se njen suprug neočekivano vratio kući, primijetio je kako 30-ak metara iznad njihove kuće lebdi nepoznati helikopter. Leah je bila dezorijentirana i bolesna.


TEŽI OD 300 KG! Znanstvenik Fergus Simpson procijenio je minimalnu veličinu potrebnu za opstanak inteligentnog oblika života na temelju održavanja energije viđene na Zemlji. On je izračunao i procijenio kako bi, ukoliko bi inteligentni izvanzemaljci postojali, bili teški oko 300 kg – što je prosječna težina polarnog medvjeda!


ŠANSA ZA ŽIVOT NA OBLAČNIM IZVANZEMALJSKIM PLANETIMA Što je izvanzemaljski planet oblačniji, to se može više približiti svojoj matičnoj zvijezdi Suncu, i ostaje potencijalno pogodan za život, tvrde istraživači. Točnije, oblaci mogu pomoći zemljolikim planetima da ostanu pogodni za život kada orbitiraju sucnolike zvijezde, kao što paklena Venera kruži oko Sunca u našem solarnom sustavu, dodaju znanstvenici. Ovo otkriće ukazuje da mnogi izvanzemaljski svjetovi za koje se do sada mislilo da su previše vrući za život, mogu zapravo biti pogodni za nastanak života.


Čudan ipsilon – napokon riješen Tajanstveni divovski ipsilon koji znanstvenici već pedeset godina viđaju na Venerinom nebu napokon bi mogao biti riješen. Ova divovska nepoznanica mogla bi biti uzrokovana novom vrstom vala u solarnom sustavu.


RUSKA PRIKRIVANJA I RAZOTKRIVANJA Tajni dosjei KGB-a ne skrivaju samo uobičajene zadatke agenata i špijuna nego i pojave koje su pratile i prate ruski svemirski program


DJEČAK S MARSA Godine 2004., u vrijeme kad je imao sedam godina, ruski dječak Boris Kipriyanovich, poznatiji kao “Boriška” boravi kao dio ekspedicije na području Medvedetskaya, sjeverno od Volvograda, poznatom po paranormalnim zbivanjima. Sjedeći tako oko vatre, dječak se počinje sjećati uspomena iz svojeg prošlog života i u najsitnije detalje počinje opisivati život na planetu Mars – njihove svemirske brodove, putovanja na različite planete, megalitske gradove, legendarni drevni narod Lemurije, te civilizaciju Maya


Zvijezda skrivena u supernovinom sjaju : 21 godina skrivanja Astronomi su otkrili zvijezdu suputnicu rijetke vrste supernove, poznate kao Tip IIb. Otkriće je potvrdilo teoriju kako se supernova, nazvana SN 1993J, dogodila unutar nečega što se zove binarni sustav, gdje dvije zvijezde u međuodnosu uzrokuju kozmičku eksploziju


JAKO MAGNETSKO POLJE Kao i kod većine galaksija i naša Mliječna staza u svojem središtu krije supermasivnu crnu rupu, koja je od našeg planeta Zemlje udaljena 26.000 svjetlosnih godina. Supermasivna crna rupa je oko 4 milijuna puta masivnija od Sunca. Crne rupe, čija je koncentracija mase toliko gusta da im ni svjetlost ne može umaknuti, mogu povući različite tvari iz svoje okoline koje oko crne rupe stvaraju užareni disk kovitlajuće mase. Područje oko crne rupe skriveno je od vidljive svjetlosti zbog plinova i prašine, a to egzotično, ekstremno okruženje još uvijek je nepoznanica za astronome. Magnetno polje u središtu važna je komponenta koja ima utjecaj i na druge fenomene.


KAKO BI IZGLEDAO ŽIVOT NA KOMETU U studenom 2014., sonda Philae, koju je lansirala Europska svemirska agencija odvojila se od svemirske letjelice Rosetta, kako bi postala prva navođena letjelica koja će se spustiti na površinu kometa. Ali… poslati sondu na komet je jedno, ali što bi se dogodilo da na komet slete astronauti? Kakvo bi bilo njihovo iskustvo? U posljednjim desetljećima, NASA i druge svemirske agencije počele su nekoliko misija kako bi proučavale komete, pa bi svatko tko bi išao na takvo tijelo morao imati osnovno znanje o tome.


TAJANSTVENA METALNA KUGLA – DOKAZ DA NAS PROMATRAJU – I DA SU STVORILI ŽIVOT NA ZEMLJI? Znanstvenici u Velikoj Britaniji kažu kako ova mikroskopska metalna kuglica može biti dokaz da nas izvanzemaljci promatraju. Baloni poslani 27 km u stratosferu vratili su se s objektom koji nije veći od širine ljudske dlake. Profesor Milton Wainwright, voditelj zajedničkog istraživanja sa Sveučilišta Buckingham, Centra za astrobiologiju i sveučilišta Sheffield, rekao je kako je ova tvar sastavljena od titanija i vanadija i ima biološku supstancu koja curi iz nje. Znanstvenici vjeruju da može sadržavati genetski materijal korišten za širenje izvanzemaljskog života na Zemlji.

H&H Color Lab