Časopis Stella

TAJANSTVENI SVIJET NA GRANICI ZNANOSTI
Čovjek i energija /Vi i Vaše zdravlje / Misterije i fenomeni / S one strane spoznaje / Astrologija / Zanimljivosti / Nove oblasti znanosti / Tajne našeg vremena/ Psihičke i duhovne terapije / Alternativne terapije / Zagonetni svemir
Časopis Stella obrađuje teme s područja zdravog života. Poseban naglasak stavlja na njegu tijela i općenito ljudski organizam. Bavi se problemima ekologije, graničnim područjima znanosti i obrađuje sve prihvaćene alternativne terapije. Časopis Stella čitateljima ukazuje na zdrav i sretan život te povezuje službenu medicinu s tradicionalnim načinima pomoći u preventivi i liječenju. Od Vas, štovani čitatelji, očekujemo suradnju, sugestije i primjedbe, kako biste uistinu imali – svoj časopis na naše zadovoljstvo.
Časopis Stella poziva čitatelje na suradnju!
Pišite nam jeste li zadovoljni? Što predlažete novo?
Predložite što ćemo i kako pisati ubuduće, šaljite nam svoje ideje i zamisli.
Časopis STELLA izlazi svaki mjesec.
Cijena časopisa iznosi 20.00 kuna

ČASOPIS STELLA br. 263 (siječanj)


BOŽIĆ I NOVA GODINA
Čim odbije ponoć, glavar kuće treba otvoriti vrata, kako bi staroj godini omogućio da izađe, a novoj da uđe!
Uz Božić i Novu godinu su vezani brojni običaji. Jedan od njih je i paljenje vatre na Badnjak. Ona navodno štiti kuću i ukućane od zlih duhova


2016. – godina Marsa

U svakoj svađi prisutan je – Mars! Kamo se god okrenemo, svuda u svijetu vladaju svađe, sukobi, ratovi. Počevši od dječje sobe, od obitelji i radnog mjesta, do sukoba unutar i među državama. Mars, gospodar rata i svađa, drži sve konce u svojim rukama… Stella vas savjetuje kako kontrolirati “ono svađalačko” u sebi!


Svemogući bog rata!

“Mala nesreća”, kako su ga nekad zvali, bio je nosilac kriza i razaranja, sukoba i krvoprolića. Moderno i znanstveno orijentirana astrologija promatra ga nešto drukčije. Danas on ima značenje velike snage što sve stavlja u pokret, i u pozitivnom i u negativnom smislu


TAJANSTVENE SILE MJESECA – Mjesec i njegov utjecaj na ljude

U posljednje vrijeme poraslo je zanimanje za Mjesec, jer je sve više ljudi svjesno njegovog značaja za život. To se osobito odnosi na one koji nastoje živjeti u skladu s prirodom i njenim zakonima


UTJECAJ PLANETA NA SVAKODNEVNI ŽIVOT – Svakim danom u tjednu vlada drugi planet

Zašto je ponedjeljak težak dan? ● Zašto se petkom ne treba seliti i ne šišati se?
Ono što najviše zadivljuje i ujedno najviše zbunjuje kad se radi o astrologiji jest činjenica da se radi o disciplini koja može o svemu i o svakome izreći svoj sud, da njene spoznaje odražavaju sveukupnu stvarnost.
Uzmimo, primjera radi, utjecaj planeta na naš svakodnevni život, odnosno činjenicu da svakim danom u tjednu vlada drugi planet, te da tako svoje značajke prenosi na ljude.


ECKANKAR – PUT DO PROSVJETLJENJA

Steknite Božje znanje
Kako bi se svijest podigla na višu razinu, potreban je dugotrajan napor, pri čemu je nužno osloboditi se navika koje vučemo još iz djetinjstva.


Božićni poklon za djecu

Božić nije samo blagdan Svete obitelji, već je to svečanost svake obitelji. Svaka majka zna kako je pri odabiru darova teško naći pravi izbor, i da sve želje budu zadovoljene. Naime, djeca su sklona uspoređivati dobivene poklone, pa se netko među njima može osjetiti prikraćenim. Ipak, zajednička večer, pjesme i radost, razgovor o ljubavi i zajedničkom životu, kao i o velikom događaju koji je predmet slavlja uz bor i svjetlost svijeća, budi uspavano zajedništvo u obitelji. U tom svečanom trenutku zaboravite brige i nesporazume, kako biste se mogli radovati velikoj svetkovini!
Najvredniji poklon što ga djeca mogu dobiti jest ljubav, naklonost, roditeljska briga i osjećaj sigurnosti, odnosno zaštićenosti


Značenje ženskih i muških imena (2)

Ime je znak, značenje, kob…
Jedno od područja kojim se bavi okultna znanost jest i traganje za značenjem muških i ženskih imena i za njihovim utjecajem na značaj i sudbinu pojedinca i čovječanstva. Držat ćemo se naših imena, a u nastavku ćemo navesti njihovu odgovarajuću englesku verziju.


KAD JE KRIST ROĐEN?

Je li Isus rođen 24. prosinca nulte godine u ponoć? S matematičkog stajališta, nulta godina ne postoji, postoji samo 1. godina prije rođenja Krista i 1. godina poslije rođenja Krista. No, kad se Kristovo rođenje izjednači s rođenjem kršćanskog vjerovanja, tada se taj datum može uzeti kao polazište za izradu horoskopa.


FENOMEN UFO

Area 51 – baza svemiraca?
Zahvaljujući Robertu Lazaru, nuklearnom fizičaru, javnost je doznala mnogo toga o tajnim projektima gradnje i testiranja letjelica u suradnji sa svemircima, pri čemu se manipulira i koristi antimaterija kao pogonsko sredstvo!


IZGLEDA IPAK SU BILI – SVEMIRCI?

Američka vlada pozorno prati sve što se događa u svezi svemirskih letjelica i humanoidnih bića, posjetitelja iz svemira, putem tajanstvenog “Projekta Aquarius”. Njegovu aktivnost nadgleda tajna komisija koju je osnovao predsjednik Truman 1947. godine, a koja je poznata pod imenom “Majestic-12”(M-12). Aquarius sadrži informacije o dva tajna projekta – “Projekta SIGMA”, pokrenutom 1972. godine. Cilj prvog projekta je uspostava komunikacije sa svemircima, a cilj drugog projekta bio je testiranje jednog spašenog svemirskog broda! Ta su nastojanja nastavljena i danas u Nevadi.


KRISTALI – SVEMIRSKI ZAŠTITNICI

Tajanstvena moć dragog kamenja i znakovi Zodijaka
Mjesečev kamen unosi ravnotežu u emocije Jarca
U znaku Jarca nalazimo princip ograničavanja, koji dovodi do usredotočenosti na bitno. Pod utjecajem sila, što vladaju u tom znaku, čovjek napušta sve ono što nije značajno i što nije realno, da bi se usredotočio na bit. Bez obzira radi li se o problemu na duhovnoj ili pak materijalnoj razini. U tom procesu “kristalizacije” misli i djelovanja, Jarac lakše prevladava iskušenja života, da bi, na koncu, postigao kristalnu jasnoću vlastite ličnosti.


TAJNA KRISTOVA USKRSNUĆA

Isus je umro u Kašmiru?
Kršćani vjeruju da je Isus umro na križu. Indijski mitovi, međutim, govore da je preživio svoje raspeće i da je umro u visokoj starosti u Kašmiru. Je li biblijska predaja pogrešna? Postoje, naime, indicije da je Isus, nakon svoje navodne smrti, napustio Palestinu!


POVIJEST VJERA

Put prema pra-religiji – otvara brojna pitanja
Tri maga i zvijezda na nebu
●Jesu li antičke religije i misteriji u čijem se središtu nalazi kult plodnosti, ključ za razumijevanje svih vjera? Je li moguće da moderan čovjek ne bi bez njih mogao razumjeti misiju, nastup i djelovanje Isusa Krista?
● Njemački autor Michael Ritzer iznosi intrigantne zamisli i ideje koje su djelomično i plod njegove želje dokazati svoju tezu kako se, zapravo, kršćanstvo oslanja na poganske temelje. Čitateljima prepuštamo da sami donesu sud o njegovim razmišljanjima


PRAZNIK BOŽIĆA – NAJVEĆA SVETKOVINA U GODINI

Kako proslaviti Božić? U kupnji? U davanju poklona? U slavlju i veselju? U razmišljanju?
Božićni praznici, ta najveća svetkovina godine, nalazi se pred vratima. I to je dovoljan razlog da promislimo o temi što, u doslovnom smislu riječi, zaokuplja raznim sadržajima milijune i milijune ljudi, barem u ovo doba godine. Bilo kao vjernike, bilo kao kupce, bilo kao trgovce ili proizvođače


Tiha meditacija vodi do dubokih spoznaja


Isus – najveća ZAGONETKA

Tko je bio Isus?
Isus Krist je bio redovnik-prosjak koji je poučavao budističku mudrost. Ovu hrabru, ali ipak spornu tezu zastupa njemački istraživač dr. Elmar R. Gruber. Zajedno s istraživačem Isusovog života Holgerom Kerstenom, Gruber je autor knjige “Der Ur-Jesus-Buddhisische Quellen des Christenrums” (Pra-Isus, budistički izvori kršćanstva)


NOSTRADAMUSOVA ČAROBNA FORMULA ZA PRORICANJE – Vaša sudbina u 2016. godini!

Uz pomoć formule “pet magičnih kvadrata” slavnog proroka Nostradamusa moguće je da svatko sam za sebe izračuna svoje brojeve koji će ga dovesti do spoznaje što mu se bitno može dogoditi tijekom 2016. godine!
Formula čijom primjenom uz pomoć nekoliko računskih operacija možete izračunati što vas očekuje u 2016. godini, odnosi se osobno na vas. Vjerojatnost kako bi njezinom primjenom dobio isti rezultat netko drugi, iznosi 1 : 59.048. Ona počiva na hermetičkoj tradiciji Michela Nostradamusa.


Nostradamus je bio Jarac!

Prorok je bio pouzdan Jarac. Njegove zvijezde govore o nadarenosti za vanosjetilnu spoznaju, kao i o velikoj marljivosti.
Nostradamus nije bio lažni prorok, no i danas, pet stoljeća nakon njegove smrti, njegove vizije dijele čovječanstvo na njegove obožavatelje i ogorčene protivnike! Prorok je rođen 24. prosinca 1503. godine, bio je Jarac s ascendentom u Ribama

H&H Color Lab